Infokommunikációs alapú távszolgáltatás kialakítása az ÉFOÉSZ-nél

EFOP-1.1.5-17-2017-00003 Infokommunikációs alapú távszolgáltatás kialakítása az ÉFOÉSZ-nél

Az ÉFOÉSZ Központ (Budapest) pályázati programja a helyi szervezetek bázisára építve alakította ki azokat a szolgáltatási pontokat, amelyek Önálló Életviteli Centrumként (ÖEC)” új szolgáltatásokkal segítik az értelmi fogyatékossággal élők társadalmi integrációját, önálló életviteli lehetőségeit, a különböző szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférést.                  Részletes ismertető a www.efoesz.hu oldalon olvasható.

A Heves Megyei Önálló Életviteli Centrum: Eger Szavas Gábor u. 2. alatt működik.

 

Elkészült a telefonos alkalmazás, amely az értelmi fogyatékossággal élő személyeket segíti az önálló életvitelben. Töltse le ön is, a Google Play Áruházból az első magyar nyelvű, könnyen érthető applikációt!

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi szövetsége olyan applikációt fejlesztett ki, amely akár helyettesítheti a személyi segítőt a hétköznapokban, és amely a könnyen érthető kommunikáció eszközeivel készült. Funkciói a következőkben segítik a felhasználót: vészhelyzetek kezelése; adatlapok kitöltése; segédanyagok használata; háztartásvezetés; alapvető eszközök használata; napirend-tervezés; tervezett szabadidő eltöltése; hasznos figyelmeztetők beállítása.

Az alkalmazást a projektben használt Samsung telefonokra optimalizálták, ezért Android operációs rendszerű készülékekre tölthető le. Az egyes funkciók használatához PIN-kód szükséges, amely minden esetben: 0000.

Bővebb tájékoztató a www.efoesz.hu oldalon.

 

You may also like...