Add a kezed 2018

 

 

 

“ADD A KEZED, MERT EGYÜTT KEREK A VILÁG!”

 

 

Az „add a kezed, mert együtt kerek a világ! ”szemléletformáló napra tervezett események leírása:

 

A program helyszíne: Eger, Dobó tér, 2018. május 31-én, csütörtökön, délelőtt 10:00 órától délután 18 óráig!

A programmal már hagyományt kívánunk folytatni, ugyanis az ÉFOÉSZ Heves Megyei Közhasznú Egyesülete több mint 25 éve minden évben rendez sérült gyermekek és felnőttek részére kulturális seregszemlét.

2004 évtől kezdődően, programunkat az ép emberek szemléletének formálása céljából, az integrációt erősítve kivittük a Dobó térre, hogy rendezvényünk, nagyobb nyilvánosságot kapjon.

Örömmel tapasztaltuk, hogy a színes, mozgalmas produkciókat látva a járókelők, kirándulócsoportok megállnak a színpad előtt, rácsodálkoznak és élvezik a produkciókat, tapssal jutalmazzák a szereplőket.

A szereplők élvezik a sikert, örülnek annak, hogy nagyobb közönség előtt mutathatják meg mire képesek, fel tudják venni a versenyt ép társaikkal.

2006-ban és 2007-ben csatlakoztunk a Kézenfogva Alapítvány „Fogadd el, fogadj el!” országos közvélemény formáló kampányához. 2008. óta, „Add a kezed, mert együtt kerek a világ!” címen bonyolítjuk e rendezvényeket.  Az alkalmankénti 5-600 fő fellépő és a teljes rendezvény több ezres látogatottsága, törekvésünk sikerességét igazolja.

A város civil szervezetei, a Polgármesteri Hivatal és egyéb támogatók összefogtak azért, hogy ez a nap elérje a célját.

Az események a Dobó téren több helyszínen folynak:

 

A színpadon  (10:00 órától 18 óráig) ép és sérült felnőttek és gyermekek produkciói váltogatják egymást. Záróprogramként Sztár előadót kérünk fel.

 

A sátrakban helyezkednek el a társ civil szervezetek. (5 db sátor)

Itt rendez be kiállítást a Szalaparti Módszertani Intézmény, valamint az Intézmény  Aranykapu Alapítványa és az Egri Gyermekotthon és Fogyatékosok Otthona.

Az Aranykapu Alapítvány érzékenyítő programot tart,  „0321 KIHÍVÁS Játék előítéletek nélkül” címmel.

Az Egri Szociális Szolgáltató Intézet és az egri Családsegítő Alapítvány különbféle kézműves foglalkozásokkal lesz jelen.

A játszóházak alkalmasak az ismerkedésre, a kézügyesség, a motoros és finom mozgások fejlesztésére.

Jelen lesz a Heves Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, valamint más fogyatékossággal élők Heves megyei szervezetei mutatják be, az életükhöz elengedhetetlenül szükséges segítő eszközöket.

Az Egri Cukorbetegek Egyesülete: vércukormérést végez.

Az Egri Járási Népegészségügyi Osztály  vérnyomásmérést, számítógépes testösszetételmérést végez és az egészséges életmóddal kapcsolatos játékos feladatokkal várja az érdeklődőket.

Az Új Akropolisz Kulturális Közhasznú Egyesület (FILO Pont) erénykerekét pörgethetjük meg egy-egy gondolatébresztő idézetért, valamint kvízeket tölthetünk ki és tanulhatunk önmagunkról, a barátságról, a szerelemről, a boldogságról – emberi kapcsolatainkról.

Mondjuk Mancsot Terápiás Segítőkutyás Közhasznú Egyesület, segítőkutyás bemutatót tart.

A Forrás Alapítvány Eger jóvoltából egész nap szabadon játszhatnak a fogyatékos és ép gyermekek népi játékaikkal, melyek az ügyességet, a mozgáskoordinációt fejlesztik, pl: mocsárjáró, elefánt talp, gólyaláb, vessződobálás, frászkarika.

A Szent Hedvig Kollégium Kiállítótermében:

A Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület ipar- és képzőművészeti alkotóműhely kiállítást rendez be.

Az Egri Jógaklub jógabemutatóval lesz jelen.

A nap folyamán néhány óra időtartamban,

exkluzív motorkerékpárok megtekintésére lesz lehetőségük az érdeklődőknek.

A rendezvényünk média támogatói:

TV Eger, Szent István Rádió és Televízió Eger, Rádió Eger, Városi Újság Eger, Egri Szuperinfó, FM Rádió Eger, Heves Megyei Hírlap, Európa Rádió, Egri Civil Kapu, egriprogramok.hu, Csillagpont Rádió

Eger, 2018. április 26.

Radics Istvánné elnök

 

Letölthető dokumentumok:

Add a kezed, mert Jelentkezési lap-színpadi program-2018

Add a Kezed, mert-Felkérés 2018

Add a kezed-Jelentkezési lap_szolgáltatás-2018

You may also like...