Add a kezed 2014

logo  

“ADD A KEZED, MERT EGYÜTT KEREK A VILÁG!”

 

 

Az „add a kezed, mert együtt kerek a világ! ”közvéleményformáló napra tervezett események leírása:

 

A program helyszíne: Eger Szépasszonyvölgyi Márai Aktív Turisztikai Látogatóközpont, 2014. szeptember 13-án délelőtt 10:00 órától délután 17 óráig!

A programmal már hagyományt kívánunk folytatni, ugyanis az ÉFOÉSZ Heves Megyei Közhasznú Egyesülete közel 25 éve minden évben rendez sérült gyermekek és felnőttek részére kulturális seregszemlét.

2004 évtől kezdődően, programunkat az ép emberek szemléletének formálása céljából, az integrációt erősítve kivittük a Dobó térre, hogy rendezvényünk, nagyobb nyilvánosságot kapjon.

Örömmel tapasztaltuk, hogy a színes, mozgalmas produkciókat látva a járókelők, kirándulócsoportok megállnak a színpad előtt, rácsodálkoznak és élvezik a produkciókat, tapssal jutalmazzák a szereplőket.

A szereplők élvezik a sikert, örülnek annak, hogy nagyobb közönség előtt mutathatják meg mire képesek, fel tudják venni a versenyt ép társaikkal.

 

 

A város civil szervezetei, a Polgármesteri Hivatal és egyéb támogatók összefogtak azért, hogy ez a nap elérje a célját.

 

Az események a Látogatóközpontban több helyszínen folynak:

 

A színpadon (10 órától 17 óráig) ép és sérült felnőttek és gyermekek produkciói váltogatják egymást.

 

A Látogatóközpont két szintjén helyezkednek el a társ civilszervezetek.

 

Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület ipar- és képzőművészeti alkotóműhelyt rendez be, amely a nap folyamán lehetőséget biztosít az alkotómunka iránt kedvet érző érdeklődőknek, sérült és ép fiataloknak, családoknak, a legkülönfélébb képzőművészeti és kézműves technikák megismerésére pl.: grafika, pasztell, akvarell, olaj, illetve agyagozás, bőrművesség, batikolás és nemezelés, gyöngyfűzés. A műhelymunkákat gyakorlott szakemberek, a Művészetek Háza és a Jelképző Alapítvány művész-tanárai vezetik.

 

Itt rendez be kiállítást a Szalaparti Módszertani Intézmény „Aranykapu Alapítvány, valamint az Egri Gyermekotthon és Fogyatékosok Otthona.

 

Az egri Családsegítő Intézet és az egri Családsegítő Alapítvány szervez hasonló foglalkozásokat, melynek keretében papírforgót, csuhévirágot, madzagszövést, termésbábot, kötözött batikot és maszkot készíthetnek, valamint nemezelhetnek, agyagozhatnak az érdeklődők.

A játszóházak alkalmasak az ismerkedésre, a kézügyesség, a motoros és finom mozgások fejlesztésére.

Jelen lesz a Heves Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, valamint más fogyatékossággal élők Heves megyei szervezetei mutatják be, az életükhöz elengedhetetlenül szükséges segítő eszközöket.

A Családsegítő Intézet Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátó Központjának munkáiból tekinthető meg kiállítás.

Az Egri Cukorbetegek Egyesülete koleszterin és vércukormérést végez.

A Májbetegek és Transzplantáltak EgyesületeHCV szűrést

 

A Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület kutyasimogatóval lesz jelen.

 

A Látogatóközpont előtti területen a Forrás Alapítvány Eger jóvoltából egész nap szabadon játszhatnak a fogyatékos és ép gyermekek népi játékainkkal, melyek az ügyességet, a mozgáskoordinációt fejlesztik, pl: mocsárjáró, elefánt talp, gólyaláb, vessződobálás, frászkarika.

 

A rendezvényünk fő média támogatói:

Rádió1 Eger, Városi TV Eger, Agria Tv, Szent István Rádió Eger, Rádió Eger, Városi Újság Eger, Egri Szuperinfó, Egri Szín, Egri Ügyek, Heves Megyei Hírlap, Egri Civil Kapu.

 

 

 

Eger, 2014. július 04.

 

 

 

 

Radics Istvánné                             Mandákné Rabóczki Erika

Elnök                                                   alelnök

 

Add a Kezed Felkérés 2014

Add a kezed Jelentkezési lap 2014

 

You may also like...