Add a kezed 2016

Az ÉFOÉSZ Heves Megyei Közhasznú Egyesülete ismét megrendezi közvélemény formáló napját, „ADD A KEZED, MERT EGYÜTT KEREK A VILÁG!” címmel, melynek keretein belül, hagyományos kulturális seregszemlénk is megvalósul.
Tisztelettel kérjük Önöket, hogy fellépésükkel, a programon való részvételükkel színesítsék rendezvényünket!

Szeretettel várunk mindenkit, azokat a magánszemélyeket, csoportokat is, akik csak nézőként, kikapcsolódásként vennének részt a programunkon.

Az „add a kezed, mert együtt kerek a világ! ”közvéleményformáló napra tervezett események leírása:

 

A program helyszíne: Eger Szépasszonyvölgyi Márai Aktív Turisztikai Látogatóközpont, 2016. június 04-én délelőtt 10:00 órától délután 18 óráig!

A programmal már hagyományt kívánunk folytatni, ugyanis az ÉFOÉSZ Heves Megyei Közhasznú Egyesülete több, mint 25 éve minden évben rendez sérült gyermekek és felnőttek részére kulturális seregszemlét.

2004 évtől kezdődően, programunkat az ép emberek szemléletének formálása céljából, az integrációt erősítve kivittük a Dobó térre, hogy rendezvényünk, nagyobb nyilvánosságot kapjon.

Örömmel tapasztaltuk, hogy a színes, mozgalmas produkciókat látva a járókelők, kirándulócsoportok megállnak a színpad előtt, rácsodálkoznak és élvezik a produkciókat, tapssal jutalmazzák a szereplőket.

A szereplők élvezik a sikert, örülnek annak, hogy nagyobb közönség előtt mutathatják meg mire képesek, fel tudják venni a versenyt ép társaikkal.

2006-ban és 2007-ben csatlakoztunk a Kézenfogva Alapítvány „Fogadd el, fogadj el!” országos közvélemény formáló kampányához. 2008. óta, „Add a kezed, mert együtt kerek a világ!” címen bonyolítjuk e rendezvényeket.  Az alkalmankénti 5-600 fő fellépő és a teljes rendezvény több ezres látogatottsága, törekvésünk sikerességét igazolja.

 

 

 

A város civil szervezetei, a Polgármesteri Hivatal és egyéb támogatók összefogtak azért, hogy ez a nap elérje a célját.

 

Az események a Látogatóközpontban több helyszínen folynak:

 

A színpadon  (10 órától 18 óráig) ép és sérült felnőttek és gyermekek produkciói váltogatják egymást.

 

A Látogatóközpont két szintjén és a Látogatóközpont előtti füves-fás területen helyezkednek el a társ civilszervezetek.

 

Itt rendez be kiállítást a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület ipar- és képzőművészeti alkotóműhely, a Szalaparti Módszertani Intézmény, valamint az Intézmény  Aranykapu Alapítványa és az Egri Gyermekotthon és Fogyatékosok Otthona.

Az Aranykapu Alapítvány érzékenyítő programot tart,  „0321 KIHÍVÁS Játék előítéletek nélkül” címmel.

 

Az Egri Szociális Szolgáltató Intézet és az egri Családsegítő Alapítvány különbféle kézműves foglalkozásokkal lesz jelen.

A játszóházak alkalmasak az ismerkedésre, a kézügyesség, a motoros és finom mozgások fejlesztésére.

Jelen lesz a Heves Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, valamint más fogyatékossággal élők Heves megyei szervezetei mutatják be, az életükhöz elengedhetetlenül szükséges segítő eszközöket.

 

Az Egri Cukorbetegek Egyesülete: vércukormérést végez.

 

Az Egri Járási Népegészségügyi Osztály  vérnyomásmérést, számítógépes testösszetételmérést végez és az egészséges életmóddal kapcsolatos játékos feladatokkal várja az érdeklődőket..

 

A Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület kutyasimogatóval lesz jelen.

Mondjuk Mancsot Terápiás Segítőkutyás Közhasznú Egyesület, segítőkutyás bemutatót tart.

 

A Forrás Alapítvány Eger jóvoltából a Látogatóközpont előtti területen a egész nap szabadon játszhatnak a fogyatékos és ép gyermekek népi játékainkkal, melyek az ügyességet, a mozgáskoordinációt fejlesztik, pl: mocsárjáró, elefánt talp, gólyaláb, vessződobálás, frászkarika.

 

Közép-Kelet Európai Rekreációs Társaság „Mókás Mozgás” c. programjába lehet bekapcsolódni.

Az Egri Jógaklub jógabemutatóval lesz jelen.

Kalina Erika kozmetikus, arctréner vezetésével az arctornát lehet gyakorolni és kozmetikai tanácsokat lehet kérni.

Oriflame: ajándéksorsolás

Rigóteák: Gyógynövénytea bemutató

 

A rendezvényünk fő média támogatói:

TV Eger, Szent István Rádió és Televízió Eger, Rádió Eger, Városi Újság Eger, Egri Szuperinfó, FM Rádió Eger, Heves Megyei Hírlap, Dió Rádió, Európa Rádió, Egri Civil Kapu, egriprogramok.hu.

 

 

 

Eger, 2016. április 18.

 

Radics Istvánné                             Mandákné Rabóczki Erika

Elnök                                                   alelnök

 

You may also like...